Wat kost een website laten maken in 2024?

Een beknopt overzicht wat een website kost in 2024

Geen tijd om ons volledige artikel te lezen over de kosten van een website in 2024? Geen probleem! In onderstaande tabel zie je in een oogopslag wat een website laten maken, of zelf maken, ongeveer kost.

Belangrijk om te weten is dat de prijzen in deze tabel enkel over het bouwen en ontwerpen van je website gaan. Websites brengen ook maandelijkse, en jaarlijkse, kosten met zich mee zoals onderhoud, hosting, domeinnamen, plugin licenties, … De opstartkost van jouw website is dan ook exact dat: de opstart. Hou dus rekening met bijkomende recurrente kosten om de totale kost van je website op 1, 3 en zelfs 5 jaar te berekenen.

Type website Schatting van de kosten
Wix website – Zelf aan de slag met een website builder Vanaf €10/maand + veel van jouw tijd
One-page website – Een visitekaartje online zodat klanten jouw contactgegevens kunnen vinden €200 – €1.000
Eenvoudige WordPress website met een 5-tal pagina’s – Wanneer jouw dienst wat meer uitleg vereist €1.000 – €3.000
Professionele WordPress website, design op maat en extra functies – Wanneer je website meer is dan enkel een uithangbord. Met functies op maat en helemaal klaar om jouw digitale marketing te versterken. €3.000 – €10.000
Op maat gemaakte website – Voor wanneer je website jouw core business is, en je veel functionaliteit op maat nodig hebt €10.000 en meer
Een Incrediweb website – Een website huren op maat van startende ondernemers, KMO’s en eenmanszaken €0 opstartkosten. Vanaf €49/maand: .be domeinnaam, hosting, alle aanpassingen die je maar wilt en meer inbegrepen. Op en top Belgisch

Wat kost het opstarten van een nieuwe website?

Het opstarten van een nieuwe website brengt verschillende kosten met zich mee, afhankelijk van jouw specifieke wensen en eisen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste uitgaven die je kunt verwachten bij het lanceren van een website:

 1. Domeinnaamregistratie: Dit is je unieke adres op het internet. De kosten variëren, maar reken gemiddeld tussen de €10 en €50 per jaar.
 2. Webhosting: De service die jouw website toegankelijk maakt op het internet. Afhankelijk van het type hosting, variëren de kosten van enkele euro’s per maand tot honderden euro’s voor geavanceerdere opties.
 3. Websiteontwerp en -ontwikkeling: Een basiswebsite met standaard templates kan een paar honderd euro kosten, terwijl een op maat gemaakte website duizenden euro’s kan bedragen.
 4. Content Management System (CMS): Systemen zoals WordPress zijn vaak gratis, maar voor premium thema’s of plugins kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
 5. E-commerce functionaliteiten: Voor het verkopen van producten of diensten online zijn er extra kosten verbonden aan integraties zoals winkelwagentjes en betalingsgateways.
 6. Overige Startkosten: Denk aan uitgaven voor logo-ontwerp, SEO-optimalisatie, en initiële marketinginspanningen om de site te lanceren.

Een goed geïnvesteerde, professioneel ontworpen website kan op lange termijn aanzienlijk rendement opleveren, zowel in termen van merkherkenning als klantenwerving.

Welke maandelijkse en jaarlijkse vaste kosten brengt een website met zich mee?

Als je een website hebt, is het belangrijk om te begrijpen welke vaste kosten hiermee gepaard gaan. Het hebben van een online aanwezigheid vereist namelijk regelmatig onderhoud en updates. In dit artikel zullen we de verschillende kosten bespreken die je kunt verwachten bij het runnen van een website.

Registratie van domeinnaam

Het eerste wat je nodig hebt voor een website is een domeinnaam. Dit is het adres waarmee mensen jouw website kunnen vinden op het internet. Een domeinnaam moet jaarlijks worden geregistreerd en er zijn verschillende prijscategorieën, afhankelijk van de extensie die je kiest (.com,. nl,. eu, etc.).

Vernieuwen van webhosting

Webhosting is essentieel om jouw website online te houden. Het is als het ware de plek waar jouw website wordt opgeslagen en toegankelijk is voor bezoekers. Webhosting moet meestal jaarlijks worden vernieuwd en de kosten variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw website.

Vernieuwen van licenties voor plugins en thema’s

Veel websites maken gebruik van plugins en thema’s om extra functionaliteit toe te voegen of het uiterlijk aan te passen. Deze plugins en thema’s worden vaak geleverd met een licentie die jaarlijks moet worden vernieuwd. Het vernieuwen van deze licenties zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot updates en ondersteuning voor de nieuwste versies.

Vernieuwen van CMS-licentie

Het Content Management Systeem (CMS) is de software waarmee je jouw website beheert en inhoud toevoegt. Populaire CMS’en zoals WordPress hebben vaak een licentie die jaarlijks moet worden vernieuwd. Het vernieuwen van deze licentie zorgt ervoor dat je altijd de nieuwste beveiligingsupdates en functies ontvangt.

Onderhoudskosten en updates

Een website vereist regelmatig onderhoud en updates om optimaal te blijven functioneren. Dit kan het bijwerken van plugins, thema’s en het CMS zelf omvatten, evenals het uitvoeren van back-ups en beveiligingscontroles. Deze onderhoudskosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit en grootte van jouw website.

Programmatie op maat voor uitbreidingen

Soms heb je specifieke functionaliteiten nodig die niet beschikbaar zijn via standaard plugins of thema’s. In dit geval kan maatwerkprogrammering nodig zijn om aan jouw behoeften te voldoen. Deze kosten kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de complexiteit en benodigde tijd voor ontwikkeling.

Het runnen van een website brengt dus verschillende vaste maandelijkse en jaarlijkse kosten met zich mee. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van jouw budget voor een website. Door rekening te houden met deze kosten kun je ervoor zorgen dat jouw website altijd up-to-date blijft en goed presteert.

Is het onderhouden van een website nodig? En wat kost dat?

Als ondernemer is het hebben van een goed functionerende website essentieel. Maar is alleen het hebben van een website voldoende? Het antwoord is nee. Een website heeft regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren en de beste gebruikerservaring te bieden aan bezoekers. In deze blogpost zullen we bespreken waarom het onderhouden van een website noodzakelijk is en wat de kosten hiervan kunnen zijn.

Waarom is het onderhouden van een website belangrijk?

 1. Veiligheid: Websites zijn vaak het doelwit van hackers en kwaadwillenden. Door regelmatig updates uit te voeren, zoals beveiligingspatches en software-updates, minimaliseer je de kans op inbreuken en bescherm je gevoelige informatie van gebruikers.
 2. Functionaliteit: Technologieën evolueren snel en nieuwe functies worden voortdurend geïntroduceerd. Door je website regelmatig te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat alle functionaliteiten up-to-date blijven en goed blijven werken.
 3. Snelheid: Niemand houdt van langzame websites. Het optimaliseren van de laadtijd van je pagina’s door middel van caching, compressie en andere technieken kan de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren.
 4. SEO: Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan websites die regelmatig worden bijgewerkt en onderhouden. Door je site up-to-date te houden, kun je hoger scoren in de zoekresultaten en meer organisch verkeer genereren.

Wat zijn de kosten van het onderhouden van een website?

De kosten voor het onderhouden van een website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van je site en de benodigde updates. Hier zijn enkele veelvoorkomende kostenposten:

 1. Updates en onderhoud: Het uitvoeren van regelmatige updates, back-ups maken en het oplossen van eventuele technische problemen vereist tijd en expertise. Als je deze taken wilt uitbesteden aan een professional, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.
 2. Beveiliging: Het implementeren van beveiligingsmaatregelen, zoals SSL-certificaten en firewalls, kan extra kosten met zich meebrengen.

De kosten die gepaard gaan met het onderhouden van een website hangen af van de complexiteit van de website. De kosten kunnen dus flink uiteenlopen. Een voorbeeld zijn Standaard WordPress websites en webshops. Afhankelijk van hoe vaak je website geüpdatet wordt, hoeveel backups er gemaakt worden en hoe vaak, kunnen de prijzen gemakkelijk uiteenloop van €15 tot €99 per maand en zelfs meer. Bij complexere websites kan je meerdere €100’en per maand betalen voor onderhoud en updates.

Het verschil tussen een website op maat en een sjabloonwebsite

Bij het bouwen van een website zijn er verschillende opties beschikbaar. Een belangrijke keuze die je moet maken, is of je gaat voor een website op maat of een sjabloonwebsite. In deze blogpost zullen we het verschil tussen deze twee opties bespreken, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw bedrijf.

Website op maat

Een website op maat is speciaal ontworpen en ontwikkeld om aan de unieke behoeften van jouw bedrijf te voldoen. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw merkidentiteit, doelgroep en specifieke functionaliteiten die je nodig hebt. Het proces begint meestal met een uitgebreide analyse van jouw bedrijf en doelstellingen, waarna er een gepersonaliseerd ontwerp wordt gemaakt. Vervolgens wordt de website gebouwd volgens de nieuwste webstandaarden en technologieën.

Voordelen van een website op maat

 • Unieke uitstraling: Een website op maat geeft je de mogelijkheid om een unieke online identiteit te creëren die past bij jouw merk. Je kunt het design volledig afstemmen op jouw wensen en eisen.
 • Flexibiliteit: Met een website op maat heb je volledige controle over de functionaliteiten en indeling van de site. Je kunt gemakkelijk nieuwe features toevoegen of bestaande aanpassen naarmate jouw bedrijf groeit.
 • Optimale prestaties: Doordat een website op maat specifiek is afgestemd op jouw bedrijf, kan deze optimaal presteren. Dit heeft invloed op de laadsnelheid, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid in zoekmachines.

Sjabloonwebsite

Een sjabloonwebsite maakt gebruik van vooraf ontworpen templates die kunnen worden aangepast aan jouw behoeften. Je kunt kiezen uit verschillende designs en kleurenschema’s, maar de basisstructuur en functionaliteiten zijn al vastgelegd. Het bouwen van een sjabloonwebsite is over het algemeen sneller en goedkoper dan een website op maat.

Voordelen van een sjabloonwebsite

 • Kostenbesparend: Doordat het ontwerp en de functionaliteiten al zijn vastgelegd, zijn sjabloonwebsites vaak goedkoper dan websites op maat. Dit kan voordelig zijn als je een beperkt budget hebt.
 • Snelheid: Het bouwen van een sjabloonwebsite gaat doorgaans sneller dan het ontwikkelen van een website op maat. Hierdoor kun je snel online gaan met jouw bedrijf.
 • Eenvoudig beheer: Veel sjabloonwebsites worden geleverd met handige content management systemen (CMS), waardoor je gemakkelijk zelf wijzigingen kunt aanbrengen zonder technische kennis.

Welke optie past bij jou?

Bij het maken van een keuze tussen een website op maat en een sjabloonwebsite is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften en budget. Als je op zoek bent naar maximale flexibiliteit, een unieke uitstraling en optimale prestaties, dan is een website op maat de beste keuze. Als je echter beperkte middelen hebt en snel online wilt gaan, kan een sjabloonwebsite een goede optie zijn.

Wat kost een one-page website?

Een one-page website kan een geweldige optie zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige en overzichtelijke online aanwezigheid. Het is een populaire keuze geworden vanwege de gebruiksvriendelijkheid en het gemakkelijke onderhoud. Maar wat kost het eigenlijk om een one-page website te laten maken? In dit artikel zullen we de verschillende kostenfactoren bespreken, zodat je een beter beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Designkosten one-page website

Het ontwerpen van een aantrekkelijke en functionele one-page website vereist expertise en vaardigheid. De designkosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de ervaring van de webdesigner. Het is belangrijk om te investeren in professioneel design, omdat dit de eerste indruk is die potentiële klanten van jouw bedrijf krijgen.

Ontwikkelingskosten one-page website

Naast het ontwerp zijn er ook ontwikkelingskosten verbonden aan het creëren van een one-page website. Dit omvat het coderen, programmeren en implementeren van alle functionaliteiten die je wilt hebben op jouw website. De kosten kunnen variëren op basis van de complexiteit en het aantal functies dat je nodig hebt.

Hosting- en domeinkosten one-page website

Om jouw website online te houden, heb je hosting- en domeinkosten nodig. Hostingkosten kunnen variëren afhankelijk van de provider die je kiest en het pakket dat je selecteert. Domeinkosten zijn meestal jaarlijks terugkerende kosten voor het registreren van jouw domeinnaam.

Onderhoudskosten one-page website

Een one-page website vereist ook regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft werken. Dit kan het updaten van de inhoud, het controleren op eventuele bugs of technische problemen en het implementeren van beveiligingsupdates omvatten. Onderhoudskosten kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid werk die nodig is.

Conclusie: wat kost een one-page website?

De kosten voor een one-page website kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals design, ontwikkeling, hosting en onderhoud. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en samen te werken met een professioneel webdesignbureau om ervoor te zorgen dat je een website krijgt die aan jouw behoeften voldoet. Een one-page website kan een kosteneffectieve oplossing zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige online aanwezigheid zonder al te veel poespas.

Wat kost een Wix website?

Als je een nieuwe website wilt maken, is het belangrijk om te weten wat de kosten zullen zijn. In dit artikel gaan we het hebben over de kosten van een Wix website. Wix is een populair platform waarmee je gemakkelijk en snel je eigen website kunt bouwen zonder technische kennis.

Bij het bouwen van een website met Wix heb je verschillende opties, afhankelijk van je behoeften en budget. Laten we eens kijken naar de verschillende kostencomponenten:

1. Wix Abonnement

Wix biedt verschillende abonnementen aan, variërend in prijs en functionaliteit. Het meest populaire abonnement is het “Business” abonnement, dat €29 per maand kost. De abonnementen variëren van €10 per maand tot €149 per maand.

2. Domeinnaam bij Wix

Een domeinnaam is het adres van je website op internet (bijvoorbeeld www.mijndomein.nl). Bij Wix kun je ervoor kiezen om een gratis subdomein te gebruiken (bijvoorbeeld mijnwebsite.wixsite.com), of je kunt een eigen domeinnaam registreren via Wix of een externe provider. De prijs van een domeinnaam varieert afhankelijk van de extensie (.com,. nl,. org, etc.) en de provider.

3. Apps en add-ons

Met Wix kun je extra functionaliteit toevoegen aan je website door middel van apps en add-ons. Deze kunnen variëren van e-commerce tools tot marketingtools en nog veel meer. Sommige apps zijn gratis, terwijl andere een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding vereisen.

4. Design en ontwikkeling voor een Wix website

Als je geen ervaring hebt met het ontwerpen en ontwikkelen van websites, kun je bij Wix kiezen uit honderden professioneel ontworpen sjablonen. Deze sjablonen kunnen gratis worden gebruikt of je kunt upgraden naar een premium sjabloon voor meer unieke functies en aanpassingsmogelijkheden. Daarnaast kun je ook een webdesigner inhuren om een op maat gemaakte website voor jou te maken.

5. Onderhoud en updates van een Wix website

Het is belangrijk om je website regelmatig te onderhouden en bij te werken om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Dit kan betrekking hebben op het updaten van plugins, het toevoegen van nieuwe inhoud of het oplossen van eventuele technische problemen. Als je geen tijd of expertise hebt om dit zelf te doen, kun je overwegen om een onderhoudspakket af te nemen bij Wix of een externe partij.

De kosten van een Wix website kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van jouw bedrijf. Het is belangrijk om alle kostencomponenten in overweging te nemen voordat je besluit welk abonnement en welke functionaliteiten het beste bij jou passen.

Wat kost een website huren of leasen? Incrediweb sites met persoonlijke support

Het kan ook eenvoudiger: door een website met een all-in pakket te huren bijvoorbeeld! Dat is exact wat we doen bij Incrediweb. Speciaal voor starters, ondernemers, eenmanszaken en kmo’s bieden we websites aan op basis van meer dan 150 te personaliseren webdesigns. En dat alles zonder opstartkost, én aan 1 vaste prijs per maand.

Website huren zonder investering vooraf

Bij Incrediweb kies je voor een transparant all-in tarief voor het huren van een professionele website. We begrijpen dat je geen zin hebt in verrassingen achteraf, daarom zijn veel zaken al inbegrepen bij onze service. Denk hierbij aan een. be domeinnaam, professioneel e-mailadres, topsupport, updates, backups, contactformulieren, Google Maps integratie en nog veel meer!

Investering van minimaal 12 maanden

Om te kunnen profiteren van onze diensten vragen we een minimale investering van 12 maanden. Op dit moment hebben we zelfs een speciaal promotarief: €79/maand (excl. BTW) bij maandelijkse betaling of €49/maand (excl. BTW) bij jaarlijkse betaling. En het beste nieuws? De opstart is volledig gratis en binnen 10 werkdagen geregeld.

Kies je type abonnement

Bij Incrediweb heb je de keuze uit verschillende abonnementen. Je kunt kiezen voor betaling per jaar met maar liefst 37% korting ten opzichte van maandelijkse betaling! Of je kunt kiezen voor betaling per maand. De keuze is aan jou!

Wat gebeurt er na mijn betaling?

Nadat je betaling is afgerond, ontvang je van ons een unieke link waar je alle benodigde informatie voor jouw website kunt doorgeven. Denk hierbij aan je logo, foto’s, teksten, enzovoort. Binnen één werkdag neemt een medewerker van Incrediweb persoonlijk contact met je op om de lancering van jouw gloednieuwe website te bespreken. En binnen 10 werkdagen nadat we alle informatie hebben ontvangen, staat jouw website live!

Extra informatie Incrediweb site huren

Bij Incrediweb geloven we in transparantie en voorspelbaarheid. Daarom bieden we alles wat je nodig hebt voor één overzichtelijke prijs:

 • Een. be domeinnaam
 • Webhosting
 • Bouw van je website in jouw eigen huisstijl
 • Contactformulier en Google Maps integratie
 • Technische updates en dagelijkse backups
 • GDPR/cookie module voor cookie acceptatie
 • Zakelijk e-mailadres
 • Support die inhoudelijke aanpassingen binnen 48 uur voor je doet

Support bij het huren van jouw website bij Incrediweb

Bij Incrediweb begrijpen we dat het aanpassen van een website soms best lastig kan zijn. Daarom bieden we uitgebreide support aan al onze klanten. Je kunt zelf eenvoudig aanpassingen doen aan jouw website, maar als je extra hulp nodig hebt of geen tijd hebt om het zelf te doen, staan onze experts voor je klaar! Via onze support pagina kun je eenvoudig een aanvraag tot aanpassing indienen en binnen 2 werkdagen zorgen wij ervoor dat de gewenste wijzigingen worden doorgevoerd.

Contact

Wil je meer weten over het huren van een website bij Incrediweb? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw onderneming.

 • Telefoon: +32 11 49 77 40
 • E-mail: hallo@incrediweb.be

Laat je onderneming groeien met een professionele website van Incrediweb!